Skip links

Örömfestő kiállítás – Kővári Zsuzsanna kiállítása

A III. Kenese ArtFeszt első napján, a fesztivál megnyitójának keretén belül, július 31-én kerül sor Kővári Zsuzsanna, balatonfüredi Örömfestő kiállításának megnyitójára a Balatonkenesei Művelődési Ház és Könyvtár földszinti kiállítótermében. Rendhagyó módon egy interaktív kiállításmegnyitó tervezett, ahol a művésznő által a közönség is bevonásra kerül.

A kiállítás megtekinthető 2024. augusztus 23-ig nyitvatartási időben.

Kővári Zsuzsanna bemutatkozása:

Kővári Zsuzsanna, Zsanna a Balaton-felvidéken született, és nőtt fel. A Budapesti Gazdasági Főiskolán diplomázott, majd azt követően Olaszországban élt és alkotott.

Elsőként 1996-ban a balatonfüredi Művelődési Házban nyílt lehetősége megmutatni alkotásait a közönségnek.

2008-ban Olaszországban főként állatokat ábrázoló festményei és grafikái kerültek kiállításra.

2018. óra fest rendszeresen és tagja a Balatonfüred és Környéke Múzsa művészeti Egyesületnek, valamint a Csopaki Képzőművészeti Egyesületnek, akikkel 2018. óta több kiállításon is szerepelt.

Részt vett a balatonfüredi Képzőművészeti Szabadegyetemen, ahol elmondása szerint Harka Ágnestől új látásmódot kapott a színtanban való elmélyülés által.

2021-től a „Segítek egy családot” program támogató művésze.

2022-ben az „Értékes Boglár” képzőművészeti pályázaton II. helyezéssel tüntették ki.

2023. májusában ARCAIM címmel kiállítása nyílt a Balatonarácsi Népházban, majd októberben Komlón a Közösségek házában volt önálló kiállítása, amelyet ÖRÖMfestéssel zártak novemberben.

2024. februárjában „Kezdek folytatódni” című kiállítása a Balatonfüredi Polgármesteri Hivatal Folyosó Galériájának falait színesítette.

2024. áprilisában a Balatonboglári Művelődési Házba utazott a kiállítás. A finisszázs egy ÖRÖMfestés volt a Kápolnák között.

2024. júniusában „MÁS-KÉP” című kiállítását nyitotta meg Balatonlellén a Művelődési Házban, valamint ugyanebben a hónapban a BONDORÓ Nemzetközi Utcaszínházi Fesztiválon is aktívan részt vett kiállító művészként.

Kővári Zsuzsanna a szabad alkotásban hisz, és szeretettel osztja meg tudását gyerekekkel, és felnőttekkel egyaránt.

Weboldalunk a jobb élmény érdekében Cookie-kat használ.